CHINGFORD MOUNT

 

Location | 

Chingford, London

Type | 

Residential

Stage |

In Tender


Conversation


As a result of this scheme, the studio has been able to make use of contextual fabrics to their fullest potential. The Chingford Mount complex is essentially two apartments that are broken into the landscape and designed with the intention of continuing the street boundary in a subtle fashion.

More

 

Studio Approach


Due to the slope, which it is build on, the studio had to maximise space without disturbing the existing landscape, whist ensuring that it is incorporated in the landscape from a street level and from a sectional for.

The step-down of the structure reacts to the symmetry of the step-down of the landscape. The concept of this stems from the studio’s aim to ensure a modern family can enjoy. Spacious layout and contemporary lifestyle, whilst also creating an engaging environment.

Top of Page