CHARLES WORTHINGTON

Location | 

Percy Street, Tottenham Court Road, London

Type | 

Commercial

Stage |

Complete

Conversation


The first Charles Worthington Salon opened its doors over 30 years ago and since then, the brand has continued to grow in size and reputation as one of the most prestigious and renowned hairdresser names in the UK. We were brought on to do a complete fit-out for the Percy Street flagship salon. Tasked with the challenge to create a luxurious client experience in historic central London, the conversation sparked with fresh ideas to further develop the company identity while the salon staying true to its classic brand.

 

More

 

Studio Approach


It was important for the Studio to work in collaboration with the Charles Wothington Team. We worked to understand the routines, procedures, and future visions for the salon, including scheduling logistics and how to enhance client visits. The refurbishment included external and internal spaces across three floors allowing the Studio to develop architectural language, marketing material, and designing bespoke furniture. Of the many bespoke details, the Studio incorporated drop lights over the staircase creating a regal entrance to the mezzanine and custom display shevling for their retail and shampoo area.

Top of Page